Jag skiter i allt! För cool för Internet Explorer
DawnLords Onödiga Vetande - Idioti och humor med inslag av nyheter och musik
Idoldyrkan och andra triviala ting i livet. Musik och bra artister kan med stor sannolikhet nämnas någonstans bland dessa sidor.



Sploggar som kommenterar bloggar


Genom tjänsten pingoat hittade jag ett fenomen som kallas för splog. Innebörden i ordet förstog jag direkt då man har sett detta i flera sammanhang tidigare. SPLOG = spamblog, altså en blogg som man skapat för att sprida viagrareklam och liknande från. Dessa illdåd råkade man ut för rätt ofta i forum och gästböcker tidigare. Men nu är det altså bloggarna som ligger i farozonen. Inte för att gästböcker och forum är skonade från spam idag nej nej. Men hur gör man för att stoppa dessa illdåd? jo man kan rapportera alla sploggar till splogreporter.com så gör man i alla fall nåt för att dra sitt strå till stacken. På tjänsterna fightsplog.com och splogspot.com finns det lite mer tips och även listor på sploggar. Vissa bloggverktyg har ju plugins för just spam i kommentatordelen.

Gällande spam via mail finns det en mängd olika sidor man kan länka till som ställer till problem för spammarna. Genom att länka till dessa tjänster ser man till att spambotarna (små program som dammsuger nätet efter emailadresser) bara hittar en massa skräp och dessutom fastnar där. Så efter bara ett kort litet tag har spamboten slurpat i sig en stor mängd värdelösa emailadresser. Detta gör att personen som var ute efter databasen antingen får sitta och ta bort alla felaktiga adresser eller slänga hela databasen. Fyra tjänster som djävlas med spambotar hittar du här, här, här och här

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,



Om Mig




* DawnLord Bonedaw
* Född: 1972
* Kön: Man
* Stjärntecken: Kräfta
* Zodiac: Råtta

Send Me A Message
Vill ni skicka e-post?
dawnlord.bonedaw@gmail.com


Göteborg


This site is certified 71% GOOD by the Gematriculator




Top Blog Sites

Bloggtoppen.se

BlogRankers.com
Personal Blog Top Sites

Sök


Powered by Rollyo


ATOM 0.3